Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

«Φόρο στην …τεχνολογία»


«Φόρο στην …τεχνολογία»





Ο πρώην γενικός διευθυντής του δικτύου Canal+ Πιερ Λεσκύρ παρέδωσε χθες στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μια έκθεση στην οποία η γαλλική κυβέρνηση θα όφειλε να θεσπίσει έναν ειδικό φόρο στα smartphones και στις ταμπλέτες για να χρηματοδοτήσει τις τέχνες ενώ πρότεινε την διάλυση του Hadopi, την κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί τις παράνομες μεταφορτώσεις στο ιντερνέτ.
Η έκθεση περιλαμβάνει 80 προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική της Γαλλίας για την επιδότηση των τεχνών στην ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με την έκθεση, η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τα smartphones και τις ταμπλέτες, καθώς οι χρήστες του διαδικτύου είναι απρόθυμοι να πληρώσουν για το ψηφιακό περιεχόμενο αλλά είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσουν τις συγκεκριμένες συσκευές ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Τα έσοδα του φόρου θα δοθούν στους καλλιτέχνες και τους εκδότες που παράγουν το περιεχόμενο των έργων αυτών.
Σύμφωνα με την Figaro, μια από τις προτάσεις είναι και η διάλυση του Hadopi, της κρατικής υπηρεσίας που παρακολουθεί τις παράνομες μεταφορτώσεις στο ιντερνέτ καθώς το κόστος της επιτήρησης είναι «δυσανάλογο» σε σχέση με τα οφέλη.
Πηγή:Le Figaro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου