Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Λεμονάδα σπιτική.... Άρωμα από το ξύσμα + γεύση από το χυμό = Δροσιά καλοκαιρινή!!!!









recipe image
  • http://mageirikesdiadromes.gr
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1-2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές μικρές φετούλες
  • Κλωνάρια φρέσκου δυόσμου
Οδηγίες
  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι.
  2. Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. 
  3. Ρίχνω και το ξύσμα.
  4. Αφήνω να κρυώσει το μείγμα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτω το χυμό, ανακατεύω και σε κανάτα στο ψυγείο.
  6. Διατηρείται περίπου μια εβδομάδα.
  7. Στο σερβίρισμα βάζω ¼ του ποτηριού σιρόπι λεμονιού και ¾ νερό.
  8. Προσθέτω παγάκια, φετάκι λεμονιού για τη φρεσκάδα και δυόσμο!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου