Σελίδες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Χωρίς σχόλιο: "Τάσος Κουράκης: Ο εκπαιδευτικός είναι πάνω από τον μαθητή"




Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του κόμματος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απεργίας της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Σε συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, ο κ. Κουράκης απαντώντας σε ερώτηση για την αγωνία των παιδιών που δεν ξέρουν εάν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, αναγνώρισε μεν ότι τα παιδιά περνούν μέρες αγωνίας, πρόσθεσε όμως ότι «ο εκπαιδευτικός είναι πάνω από τον μαθητή».
«Ελεγε η κ. Διαμαντοπούλου ότι 'πρώτα είναι ο μαθητής'. Όχι, δεν είναι πρώτα ο μαθητής, ούτε πρώτα ο άρρωστος. Είναι πρώτα ο εκπαιδευτικός, πρώτα ο γιατρός, πρώτα ο νοσηλευτής, πρώτα ο ο φορέας υλοποίησης μιας πολιτικής...Αν ένας εκπαιδευτικός διώκεται στη κυριολεξία, δε μπορεί να παράγει έργο», τόνισε χαρακατηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουράκης έκανε επίσης λόγο για «επιχείρηση κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών από την τηλεόραση», τονίζοντας ότι «κανένας από τα Μέσα, δεν πρόβαλε ότι δεν μπορεί να σταθεί εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς τον εκπαιδευτικό. Με την αύξηση του ωραρίου, προκειμένου να πιάσει ο εκπαιδευτικός το 75%, αναγκάζει τον εκπαιδευτικό σε μετακίνηση, ακόμα και σε άλλο νομό, σε άλλη περιφέρεια. Έτσι εξοντώνεται τελείως ο εκπαιδευτικός».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «η αύξηση του ωραρίου επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Άρα, όχι επειδή δούλευαν λίγο, αλλά για να μην γίνουν προσλήψεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου