Yλικά
- 750 ml νερό κρύο2 λεμόνια κομμένα στα 4
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμόνι φρεσκοστιμμένο
- 20 μικρές αγκινάρες με το κοτσάνι τους ή 8-10 μεγάλες, μόνο τις
καρδιές, καθαρισμένες (δείτε τη μέθοδο)
- 250 γραμμ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα ή 1 φλιτζάνι αρακά (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο, το λευκό και περισσότερο από
το πράσινο μέρος
- 4 σκελίδες σκόρδο μεγάλες, χοντροκομμένες
- 1 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 20 μικρές αγκινάρες με το κοτσάνι τους ή 8-10 μεγάλες, μόνο τις
καρδιές, καθαρισμένες (δείτε τη μέθοδο)
- 250 γραμμ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα ή 1 φλιτζάνι αρακά (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο, το λευκό και περισσότερο από
το πράσινο μέρος
- 4 σκελίδες σκόρδο μεγάλες, χοντροκομμένες
- 1 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
-Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε λιγότερο από 1 λεπτό,
να μη ροδίσει το σκόρδο.
-Προσθέστε τις αγκινάρες και (προαιρετικά) τα κουκιά ή τον αρακά,
το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό να τις σκεπάσει.
-Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και βράστε 10-15 λεπτά
ή μέχρι οι αγκινάρες μόλις να μαλακώσουν.
-Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από τον άνηθο, 2 1/2 κουτ. σούπας από το χυμό λεμόνι,
αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε και βράστε 5 λεπτά ακόμη.
*Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση,
προσθέτοντας κι άλλο λεμόνι αν χρειάζεται
*πρέπει το φαγητό να είναι έντονα λεμονάτο.
-Βγάλτε από τη φωτιά, και αφήστε να κρυώσει.
-Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
(Μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα
σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου).
http://eirinika.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου