Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η απώλεια μαλλιών στη χημειοθεραπεία, μπορεί να καταπολεμηθεί





Είναι γεγονός ότι ύστερα από μια χημειοθεραπεία, ή ακτινοθεραπεία για τη συρρίκνωση κάποιου όγκου, ο ασθενής παρουσιάζει απώλεια των μαλλιών του. Μέχρι να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά πολλοί είναι που κυκλοφορούν με περούκα, ή με σκούφο. Η ψυχολογική κατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε άσχημα επίπεδα, αφού η εικόνα τους χωρίς μαλλιά τους θυμίζει συνέχεια τον αγώνα με τον καρκίνο. Όμως πλέον υπάρχει λύση. Και μάλιστα λύση που καλύπτεται κατά 30% από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με μια νέα μέθοδο, πλέον ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ή της ακτινοθεραπείας, μπορεί επίσης να περιποιείται τα μαλλιά του κανονικά, δηλαδή να τα λούζει και να τα χτενίζει και το σπουδαιότερο θα βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη να παραμένει ο ίδιος.
Η νέα τεχνική ονομάζεται HOS-2 και έχει εγκριθεί από τον FDA, τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων. Βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από μια ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Η μεμβράνη στη συνέχεια επικολλάται στο κεφάλι, δεν αφαιρείται και είναι απόλυτα σταθερή. Μάλιστα είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.
Η απώλεια μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο τόσο την ψυχολογία όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να μπορέσει να διατηρήσει την εικόνα του. Του δίνει δύναμη να συνεχίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου