Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μπλίνις


*Ο Μισέλ Ρου µοιράζεται µαζί µας µια εύκολη συνταγή. 
Δοκιµάστε να σερβίρετε αυτά τα ρωσικά ψωµάκια 
µε δροσερή σαλάτα και ντιπ της αρεσκείας σας

Μπλίνις
Φωτογραφία: Νίκος Τσίρος 
(ΒΗΜΑ STUDIO)

ΥΛΙΚΑ (για 100 µικρά κοµµάτια)
30 γρ. νωπή µαγιά
500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
4 αβγά, χωριστά
οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. αλεύρι σικάλεως
αλάτι
2-3 κ.σ. λιωµένο βούτυρο, για το τηγάνισµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουµε τη µαγιά στο γάλα. 
Σε ένα µπολ ενώνουµε το προζύµι µε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια των αβγών. Πλάθουµε σε ζύµη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σηµείο του σπιτιού, για περίπου 2 ώρες ή µέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Σε άλλο µπολ χτυπάµε τα ασπράδια των αβγών σε µαρέγκα. 
Τα ενσωµατώνουµε στη ζύµη, πλάθοντας µε τα χέρια.
Ζεσταίνουµε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λιωµένο βούτυρο 
και ρίχνουµε κουταλιές από το µείγµα. 
Τηγανίζουµε σε µέτρια φωτιά.

http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου