Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σαρδέλες της ευωδιάς και της γεύσης... στο φούρνο ψημένες σε φέτες λεμονιού και με μια υπέροχη σάλτσα.



           recipe image

              mageirikesdiadromes.gr
  • Μισό κιλό σαρδέλα ή γαύρο
  • 1,5 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 5-6 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ

Οδηγίες
                                            
  1. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε. Αν θέλουμε τις φιλετάρουμε όπως εδώ και εδώ.
  2. Σε ταψάκι που να χωράνε οι σαρδέλες μας στρώνουμε τις φέτες λεμονιού κάτω και επάνω  βάζουμε τις σαρδέλες μας με τη σειρά.
  3. Μοιράζουμε ανάμεσα το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό άνηθο. Ψήνουμε στους 190-200ο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Το φαγητό μας χωρίς νερό, θα κατεβάσει ζουμάκι. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.
  5. Στολίζουμε με έξτρα πιπεριά το πιάτο μας.
Για τη σάλτσα
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο καθώς και τις πιπεριές.
                               

Λίγα μυστικά ακόμα :
*γίνεται καί μέ γαύρο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου