Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο πιλάφι παστίτσιο


Κοτόπουλο πιλάφι παστίτσιο

*Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 3 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
Ξεκινάμε!
  • 1 Αφού βράσεις το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πολύ νερό, ξεκοκκάλισέ το και κόψε το σε μικρά κομματάκια.
  • 2 Στη συνέχεια, πάρε 8 κούπες από το ζωμό του κοτόπουλου, πρόσθεσέ τις σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο
    και ρίξε το ρύζι να βράσει.
  • 3 Όταν γίνει αυτό και απορροφήσει όλο το ζωμό, πρόσθεσε το τριμμένο τυρί και και ανακάτεψε καλά.
  • 4 Πάρε τώρα ένα ταψί και άπλωσε αρχικά το μισό ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο, λίγο πιπέρι και τέλος το υπόλοιπο ρύζι.
  • 5 Πάμε τώρα να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ! Βάλε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το αλεύρι, τη μαργαρίνη, τα αυγά και το αλατοπίπερο, και ανακάτευε συνεχώς πάνω από τη φωτιά μέχρι να δέσει.
  • 6 Τέλος, άπλωσε τη μπεσαμέλ πάνω από το ρύζι και όπως είναι το ταψί, βάλε το στο φούρνο στους 200ο C να ψηθεί μέχρι να ροδίσει από πάνω. Είδες πόσο εύκολο ήταν να φτιάξεις το κοτόπουλο πιλάφι παστίτσιο;
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου