Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σαρδέλες με αμπελόφυλλα....Ένα νόστιμο και παραδοσιακό πιάτο!


                        recipe image


  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες από τα εντόσθια μόνο και πλυμένες.
  • 200 γραμμάρια αμπελόφυλλα πλυμένα ζεματισμένα λίγα-λίγα και κομμένα τα κοτσάνια τους.
  • Αλάτι και πιπέρι ανακατεμένα.
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  • Μαϊντανό μπόλικο ψιλοκομμένο.
  • 2 λεμόνια κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια.
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
Οδηγίες
  1. Παίρνουμε στο χέρι μια σαρδέλα την γεμίζουμε την κοιλίτσα με αλατοπίπερο ,μαϊντανό ,σκόρδο και ένα φετάκι λεμονιού.
  2. Τυλίγουμε γύρω της το αμπελόφυλο.
  3. Το ίδιο κάνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες ,τις τοποθετούμε σφιχτά -σφιχτά σε μέτριο ταψί ,ρίχνουμε από πάνω το λάδι και τις ψήνουμε σε 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου