Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συγκλονίζει το θάρρος και η δύναμη που επέδειξε μία μητέρα δύο παιδιών, η οποία αψήφησε τον κίνδυνο και δε δίστασε να συνομιλήσει με τους δύο δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος που συγκλονίζει το Λονδίνο.






Η Ινγκριντ Λογιάου-Κένετ κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να συζητήσει με τους δύο άνδρες που κατέσφαξαν Βρετανό στρατιώτη και εγκατέλειψαν το άψυχο κορμί του στη μέση δρόμου στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, προκαλώντας τρόμο στους Βρετανούς.

Ενώ έγινε λόγος για τρομοκρατική επίθεση, η Λογιάου-Κένετ, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή όταν αντίκρισε τον στρατιώτη αιμόφυρτο να βρίσκεται στο έδαφος.

Πετάχτηκε από το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και έχοντας πάντα πρώτες βοήθειες μαζί της, ούσα η ίδια οδηγός στους προσκόπους, έσπευσε να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του άνδρα.

Τη στιγμή που διαπίστωσε πως ήταν νεκρός, άκουσε κάποιον να της λέει να απομακρυνθεί από το πτώμα.

Γυρνώντας είδε έναν άνδρα με τα χέρια βαμμένα στο αίμα, να κρατά δύο μαχαίρια, ένα όπλο και ένα μικρό πριόνι.

«Σκέφτηκα, εντάξει, δεν ξέρω τι τρέχει εδώ, καθώς ήταν καλυμμένος με αίμα. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να του μιλήσω πριν αρχίσει να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα μήνυμα να στείλουν, επομένως τον ρώτησα τι θέλει», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε η βρετανική Telegraph.

Η 48χρονη από την Κορνουάλη με μπόλικη δόση θάρρους, ρώτησε τον άνδρα αν ήταν εκείνος ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας και εκείνος απάντησε θετικά.



«Μου είπε ότι το έκανε γιατί ο άνδρας αυτός σκότωσε Μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες και ότι έχει βαρεθεί τους ανθρώπους που σκοτώνουν Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν», δήλωσε η μητέρα.

Εξήγησε, μάλιστα, πως ο άνδρας δεν της φάνηκε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, ενώ έδειχνε να έχει απόλυτη συνείδηση των πράξεών του.

«Του είπα ότι είναι μόνος του μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και ότι πρόκειται να χάσει, επομένως τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να αγωνιστεί, να ξεκινήσει πόλεμο απόψε στο Λονδίνο», συμπλήρωσε η Λογιάου-Κένετ.

Λίγο αργότερα κατάφερε να μιλήσει και με τον δεύτερο δράστη, ζητώντας του να της δώσει τα μαχαίρια που κρατούσε, «γιατί πίστευα ότι είναι καλύτερο να στοχεύσουν σε έναν άνθρωπο, εμένα, παρά να ξεσπάσουν σε άλλους και ειδικά σε παιδιά που έφευγαν από το σχολείο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου