Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πίτα όχι μία από τα ίδια. Αν θέλετε να φτιάξετε πίτα, αλλά όχι πάλι σπανακόπιτα ή τυρόπιτα, σας προτείνουμε μία δοκιμασμένη και πεντανόστιμη πρασόπιτα.



Πρασόπιτα
 
*Σιγουρέψου ότι έχεις:
  • 8 φύλλα για πίτα
  • 2 κιλά πράσα καθαρισμένα και ξεπλυμένα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ¾ του κιλού ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 αβγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σιμιγδάλι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
Ξεκινάμε!
  • 1 Βράσε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στράγγιξε και ψιλόκοψέ τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • 2 Πρόσθεσε στο εν λόγω μπολ τα κρεμμυδάκια, το ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα, το λάδι
    , το σιμιγδάλι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
  • 3 Άλειψε ένα ταψί με Bιτάμ Culinesse και στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αφού τα αλείψεις με Bιτάμ Culinesse, φροντίζοντας να αφήσεις τις άκρες να εξέχουν από το ταψί. Κατόπιν, βάλε το μείγμα με τα πράσα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
  • 4 Γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και άλειψέ τις με Bιτάμ Culinesse. Αφού αλείψεις και τα υπόλοιπα φύλλα με Βιτάμ
    Culinesse και τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού, στρώσ’ τα από πάνω, πιέζοντας τις άκρες των επάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν καλά με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων.
  • 5 Χάραξε ελαφρώς την πίτα σε κομμάτια και ψήσ’ την σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
  • 6 Όταν βγάλεις την πρασόπιτα από το φούρνο, μην την κόψεις αμέσως σε κομμάτια: άφησέ τη πρώτα να κρυώσει για 5-10 λεπτά και μετά σέρβιρε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου