Για 2 μερίδες
2 αβγά
4 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
1 μέτρια πατάτα κομμένη μισοφέγγαρα οχι πολύ χοντρή ,ούτε πολύ λεπτή ,μέτρια
αλάτι-πιπέρι -ζάχαρη
ελαιόλαδο
Τηγανίζουμε τις πατατούλες να είναι έτοιμες .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί και να *πιούν τα υγρά.
Προσθέτουμε
το λάδι μας μισή κούπα περίπου κ λιγότερο,μαζί και τις τηγανισμένες
πατάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχη μην
διαλυθούν,προσθέτουμε και αλάτι-πιπέρι -ζάχαρη .
Σπάμε και τα δύο αβγά
χωρίς να σπάσουν οι κρόκοι [αν σπάσουν δεν πειράζει]
και σκεπάζουμε για
να ψησει ο ατμός τα αβγά κι από πάνω ,με ένα κουταλάκι ρίχνουμε λίγο
ζουμάκι λαδάκι πάνω από τα αβγά να ψηθούν καλά [ανάλογα πόσο σφιχτά τα
τρώτε]
και σερβίρετε ένα αβγό στο κάθε πιάτο με πατατούλες κ ντοματούλα
γύρω γύρω .Συνοδεύετε με φετούλα! Νοστιμότατο!!
*ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να γίνει πολύ ωραίο και να μην νερουλιάζει η σάλτσα πρέπει να πιεί
ολο το υγρό της ντομάτας και μετά να ρίξετε το λάδι ,είναι ετοιμο όταν
μας κάνει τρυπούλες
[δείτε φωτογραφία]
διαφορετικά το λαδάκι σάλτσα
νερουλάζει και δεν είναι ωραίο ούτε αισθητικά ,
ούτε σε γεύση ,και θέλει
σταθερά χαμηλή πχ.στο 2 νούμερο θερμοκρασία.
...ο καθ' ένας έχει τόν τρόπο του νά τό φτιάξει...
όμως όπως καί νά είναι εγώ τό λατρεύω...
Ρένα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου