Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σήμερα είναι η Διεθνής ημέρα Οικογένειας, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της κοινωνίας!


ΓΟΝΕΙΣ

Με αφορμή την σημερινή ημέρα δείτε πως μπορείτε να έρθετε 
σε επαφή με τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε μια δυνατή σχέση.

Η οικογένεια είναι το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. 
Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν, ανεξάρτητοι, υπεύθυνοι, δημιουργικοί και γεμάτη αυτοπεποίθηση ενήλικες. Ωστόσο, οι περισσότεροι απορροφούνται από τις δουλειές και τις απαιτήσεις τις καθημερινότητας με αποτέλεσμα να μένει πολύ λίγος χρόνος να περάσουν με τα παιδιά τους. Και όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, ο χρόνος που μένει δεν είναι ποιοτικός αλλά περνάει και πολύ γρήγορα. Με αποτέλεσμα, μετά από χρόνια οι γονείς να αναρωτιούνται πώς μεγάλωσαν τα παιδιά τους και να δηλώνουν πως με δυσκολία θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια.
Αξίζει όμως να σκεφτείτε πως οι στιγμές που περνούν δεν γίνεται να αναπληρωθούν. Τα πράγματα αλλάζουν, η επικοινωνία με τα παιδιά σας θα πρέπει να στηριχθεί σε γερές βάσεις. 

Βρείτε λοιπόν το χρόνο να συνδεθείτε με τα παιδιά σας. 
Αξίζει η επένδυση αυτή.
Ακόμα και με ένα ή δυο παιδιά, υπάρχουν φορές που δυσκολεύονται οι γονείς να περάσουν λίγο χρόνο με το καθένα χωριστά μέσα στη μέρα ή και μέσα στη βδομάδα. Πόσο μάλλον αν υπάρχουν περισσότερα παιδιά. Όμως για το κάθε παιδί είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουν οι γονείς λίγο χρόνο μόνο σε αυτό, να ‘στε απλά οι δυο σας. Επίσης, είναι σημαντικό να περνάτε και χρόνο όλοι μαζί.
 
Πώς μπορείτε όμως να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας και συνδεθείτε μαζί τους; 
Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:
 ΕΔΩ: http://www.jenny.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου