Σελίδες

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σαλάτα ζυµαρικών µε αβγά Ενα ελαφρύ πιάτο που αποκτά φίνα γεύση χάρη στον κρόκο Κοζάνης, ενώ το κατίκι και η γαλοπούλα ενισχύουν – χωρίς θερµιδικές τύψεις – τις πρωτεΐνες του


Σαλάτα ζυµαρικών µε αβγά

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτοµα)
 
150 γρ. ριγκατόνι
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
6 µπουκετάκια µπρόκολο
2 αβγά
150 ml ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου) ή νερό
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη
50 γρ. κατίκι
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κοµµένη σε κύβους
πράσινο πιπέρι, σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Βράζουµε τα ριγκατόνι για περίπου 10 λεπτά σε αλατισµένο νερό. Τα σουρώνουµε και τα κρυώνουµε µε νερό στο σουρωτήρι. Τα επαναφέρουµε στην κατσαρόλα, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε για να µην κολλήσουν. Τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι µε άφθονο νερό βράζουµε το µπρόκολο για 5 λεπτά. Βγάζουµε το µπρόκολο µε τρυπητή κουτάλα και το κρυώνουµε σε νερό µε πάγο. Στο ίδιο κατσαρολάκι, στο νερό που έβρασε το µπρόκολο, βράζουµε τα αβγά. Μόλις βράσουν, τα καθαρίζουµε, τα κόβουµε στη µέση, ξεχωρίζουµε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους κόβουµε στα 4.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε τον ζωµό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουµε τον κρόκο Κοζάνης, το κατίκι, τους κρόκους των αβγών, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά. Αποσύρουµε από τη φωτιά όταν η σάλτσα είναι ακόµη ζουµερή, την αφήνουµε σε θ.δ. για 10 λεπτά και την κρυώνουµε στο ψυγείο.
Σε βαθιά σαλατιέρα ανακατεύουµε τα ριγκατόνι µε τη µισή σάλτσα. Προσθέτουµε τη γαλοπούλα, τα ασπράδια των αβγών, το µπρόκολο, αλατοπιπερώνουµε ελαφρά και ανακατεύουµε απαλά. Σερβίρουµε σε ρηχό πιάτο, περιχύνοντας µε την υπόλοιπη σάλτσα και γαρνίροντας µε τους κόκκους πιπεριού.

 tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου