Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

French toast


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Υλικά:

1 αβγό
1/3 φλιτζ. γάλα
1/8 κουτ. γλυκού βανίλια
3 φέτες ψωμί

Εκτέλεση:


Χτυπήστε ελαφρά τα αβγά και προσθέστε το γάλα και τη βανίλια.
Βουτήξτε το ψωμί στο μείγμα. Τηγανίστε το ψωμί σε ένα καλά λαδωμένο τηγάνι, 

σε σχετικά ψηλή φωτιά μέχρι να πάρει ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές.
Εναλλακτικά, μπορείτε να προθερμάνετε το φούρνο στους 260C 

και να ψήσετε το ψωμί που έχετε βουτήξει στο μείγμα 
σε ένα λαδωμένο ταψάκι μέχρι να ροδίσει.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ολικής αλέσεως ψωμί, 
προσέξτε όταν θα σηκώνετε τις φέτες ψωμιού από το μείγμα, 
είναι συνήθως πιο εύθραστο από το άσπρο ψωμί όταν βρέχεται 
και μπορεί να σας διαλυθεί εύκολα.

tip:
Συνοδέψτε τα ψωμάκια σας με φρούτα εποχής, κομπόστα, 
μαρμελάδα, μέλι, γιαούρτι, σοκολάτα και ό,τι άλλο επιθυμεί 
ο ουρανίσκος και η φαντασία σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου