- 1 συσκευασία βούτυρο ή μαργαρίνη soft
- 1 κουτί κακάο ή 2 κουβερτούρες λιωμένες (200 γρ.)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κούπα αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
- 5 μπανάνες σε φέτες
- 1 κούπα μπισκότα χοντροκομμένα με τα χέρια
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος ζωική ή φυτική, που θα κτυπήσουμε στο μίξερ με 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι το αμύγδαλο και το ψήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το συνέχεια μέχρι να ροδίσει.
- Στο μούλτι βάζουμε τα 3 πρώτα υλικά, τα πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μια παχιά κρέμα σοκολάτας.
- Σε ποτήρι βάζουμε κάτω το μπισκότα, λίγο αμύγδαλο, λίγη κρέμα, μπανάνες, σαντιγί και πάλι αμύγδαλο. Αν θέλουμε, βάζουμε περισσότερα στρώματα κρέμας - μπανάνας.
- Σε μπολ γυάλινο διαφανές βάζουμε κάτω το μπισκότο, πάνω το μισό αμύγδαλο, κρέμα, μπανάνες, σαντιγί, κρέμα, μπανάνες, κρέμα και στολίζουμε με αμύγδαλο και σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια παραλλαγή που έκανα και μας άρεσε
πολύ, ήταν να ανακατέψω 1 κούπα σαντιγί (εκτός από αυτήν που έχει για
στόλισμα) μέσα στη σοκολατένια κρέμα μου. Γίνεται πολύ αφράτη και την
έχω καθιερώσει τώρα πια.
http://mageirikesdiadromes.gr
http://mageirikesdiadromes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου