Σελίδες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά της Αθήνας γιορτάζουν το «Περιβάλλον» Εκπαιδευτικές δράσεις και διαδραστικό παιχνίδι στην πλατεία Συντάγματος για το περιβάλλον και την Κυριακή 9 Ιουνίου


Τα παιδιά της Αθήνας γιορτάζουν το «Περιβάλλον»
Η πλατεία Συντάγματος μεταμορφωμένη σε ολάνθιστο αγρό 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)



Ένα γιγαντιαίο δέντρο και γύρω του δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια θα υποδεχθούν την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, στην πλατεία Συντάγματος τα παιδιά της Αθήνας, που συνεχίζει αυτές τις ημέρες να γιορτάζει το «Περιβάλλον» και να καλλιεργεί την ίδεα της προστασίας του, με αφορμή την αφιερωμένη σ' αυτό παγκόσμια ημέρα της 5ης Ιουνίου.

Στην πιο πολυσύχναστη πλατείας της πόλης, που θα μοιάζει εκείνη τη μέρα περισσότερο με λιβάδι, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1972, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ως και μια υπενθύμιση της ευθύνης όλων μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Δήμο Αθηναίων για τη διοργάνωση μιας σειράς εκπαιδευτικών διαδραστικών εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώνονται αυτή την Κυριακή.

Στο κέντρο της πλατείας θα δημιουργηθεί ο ιστός της πόλης, μια κατασκευή στο κέντρο της οποίας θα τοποθετηθεί ένα γιγαντιαίο δέντρο περιστοιχισμένο από δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια.
Φιγούρες παιδιών με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος θα «αγκαλιάζουν» το κεντρικό έκθεμα, ενώ ακτινωτά θα δημιουργηθούν τέσσερα παρτέρια με το καθένα να είναι αφιερωμένο και σε μια θεματική ενότητα....[...]

η συνέχεια ΕΔΩ : http://www.tovima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου