Υλικά:
• 350 γρ. άπαχο αρνί
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 3 πράσινες καυτερές πιπεριές, κομμένες σε 4 κομμάτια
• 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 3-4 κουταλάκια berbere
Κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια και ανακατέψτε με το σκόρδο.
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις πράσινες πιπεριές περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το αλάτι και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας περίπου 2 λεπτά.
Ρίξτε το berbere και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Καλή όρεξη!
Credits: Μαριάννα Φιλιπποπούλου/ ActionAid
η πληροφορία από : ActionAid Hellas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου