Σελίδες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σκιουφιχτά μακαρόνια με γαρίδες...μία παραδοσιακή κρητική συνταγή




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Υλικά
  • 600 γρμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 400 γρμ. ανθόγαλο
  • 200 γρμ. γάλα
  • 200 γρμ. ούζο
  • 200 γρμ. ανθότυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τα σκιουφικτά
  • 300 γρμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 100 γρμ. ελαιόλαδο
  • 250 γρμ. νερό
  • 200 γρμ. ανθότυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα σκιουφικτά και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Πλάθουμε ένα κορδόνι πάχους 5 χιλιοστών και το κόβουμε σε τεμάχια ανά 3 εκατοστά. Το κάθε κομμάτι, το πιέζουμε με τα  δύο δάκτυλα πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια που δουλεύουμε, δημιουργώντας έναν εσωτερικό λάκκο.
Όταν είναι όλα έτοιμα τα αλευρώνουμε όλα μαζί και τα βράζουμε σε καυτό και αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.  Τα κρυώνουμε και τα λαδώνουμε.  Σοτάρουμε τις γαρίδες με τα σκιουφικτά. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και στη συνέχεια το ανθόγαλο, το γάλα και τα βράζουμε για 7-10 λεπτά.
Σερβίρονται με ανθότυρο.


http://www.cretanfoodnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου