Για το πυρέξ της εικόνας ( 2 μερίδες)
- 2 μερίδες μακαρόνια ψηλά βρασμένα και βουτυρωμένα
- 2 κούπες κιμά ψημένο
- Μισή κούπα μανιτάρια κονσέρβας
- 1 φέτα ζαμπόν ψιλ/νη
- 3 φέτες μπέικον
- Πιπεριά πράσινη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κούπες κίτρινα τυριά που λιώνουν
Λίγα μυστικά ακόμη :
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ ή ατομικά γιουβετσάκια. Πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα το ζαμπόν και τον κιμά.
- Σκορπάμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το μπέικον και τα τυριά.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο περίπου 20 λεπτά να λιώσου και ροδίσουν τα τυρι
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υλικά μας από την αρχή. Βράζουμε τα μακαρόνια μας κανονικά και τα βουτυρώνουμε. Φτιάχνουμε τον κιμά μας μπολονέζ (δηλ. για μακαρόνια με κιμά). Τα υπόλοιπα όπως η συνταγή.
Τα υλικά μας μπορούμε να τα αυξομειώσουμε κατά την επιθυμία μας. Μπορούμε να προσθέσουμε και διαφορετικά αλλαντικά
Αντί για κιμά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πηκτή σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια.
Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου