Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μια μακαρονάδα φούρνου που τρώγαμε παλιά στις πιτσαρίες και τα ιταλικά ρέστοραν. Ήταν σε πήλινα γιουβετσάκια και ατομικές μερίδες. Τη θυμήθηκα γιατί ήθελα να αξιοποιήσω τα περισσεύματα από μακαρόνια και κιμά, ώστε να έχουμε ένα νόστιμο και φρέσκο και νέο φαγητό. -- Ηλιάννα - Mageirikes Diadromes !



recipe image

    Για το πυρέξ της εικόνας ( 2 μερίδες)


  • 2 μερίδες μακαρόνια ψηλά βρασμένα και βουτυρωμένα
  • 2 κούπες κιμά ψημένο
  • Μισή κούπα μανιτάρια κονσέρβας
  • 1 φέτα ζαμπόν ψιλ/νη
  • 3 φέτες μπέικον
  • Πιπεριά πράσινη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κούπες κίτρινα τυριά που λιώνουν


                               

  Λίγα μυστικά ακόμη :

Βάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ ή ατομικά γιουβετσάκια. Πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα το ζαμπόν και τον κιμά.
- Σκορπάμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το μπέικον και τα τυριά.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο περίπου 20 λεπτά να λιώσου και ροδίσουν τα τυρι
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα υλικά μας από την αρχή. Βράζουμε τα μακαρόνια μας κανονικά και τα βουτυρώνουμε. Φτιάχνουμε τον κιμά μας μπολονέζ (δηλ. για μακαρόνια με κιμά). Τα υπόλοιπα όπως η συνταγή.
Τα υλικά μας μπορούμε να τα αυξομειώσουμε κατά την επιθυμία μας. Μπορούμε να προσθέσουμε και διαφορετικά αλλαντικά
Αντί για κιμά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πηκτή σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια.
Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου