Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ





(ΠΟΙΑ "ΣΦΑΓΗ"; ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;)

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Την 10η Ιουνίου 1944, νωρίς το πρωί, τρείς λόχοι Γερμανών SS ξεκινούν από την Λιβαδειά και πορεύονται προς την Αράχωβα, με σκοπό να εκκαθαρίσουν την περιοχή από αντάρτες του ΕΛΑΣ.
Για δόλωμα βάζουν μπροστά δύο φορτηγά με "χωρικούς" που όμως είναι Γερμανοί στρατιώτες των SS, ντυμένοι με ρούχα χωρικών...
Φθάνοντας στο Δίστομο δεν έχουν συναντήσει παρά μόνο 18 παιδιά κρυμμένα σε καλύβες και στάνες. Δολοφονούν τα 6 που, από φόβο, πήγαν να φύγουν.
Μπαίνουν στο Δίστομο και με εκφοβισμό των κατοίκων μαθαίνουν ότι υπάρχουν αντάρτες κοντά στο χωριό Στείρι. Πηγαίνουν εκεί και γίνεται μεγάλη μάχη με τους αντάρτες, που κρατά ως το μεσημέρι. Οι αντάρτες αναγκάζονται να υποχωρήσουν μπροστά σε υπέρτερες δυνάμεις και καλύτερα οπλισμένες, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, ενώ οι Γερμανοί είχαν 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.
Αργά το μεσημέρι οι Γερμανοί επιστρέφουν στο Δίστομο και πραγματοποιούν ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα σε όλο τον πόλεμο.

ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Η μανία των Γερμανών ξεσπά πάνω σε άνδρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά, μωρά, ακόμη και έμβρυα!
Συνολικά 228 νεκροί σε λίγη ώρα, 111 άντρες και 117 γυναίκες. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται 53 παιδιά!
Ο απεσταλμένος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετός George Wehrly, που έφτασε στο Δίστομο τις επόμενες μέρες, μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ο επικεφαλής, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την θηριωδία στο Δίστομο, Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα.
Εγραψα και με αφορμή την υπόθεση Μέρτεν, ότι η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα που αρνήθηκε να δικάσει Γερμανούς εγκληματίες πολέμου και μάλιστα η κυβέρνηση Κων. Καραμανλή, ψήφισε και νόμο για την αμνήστευσή τους.
Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο 1959 το Νομοθετικό Διάταγμα, «Περί τροποποιήσεως της νομοθεσίας για τα εγκλήματα Πολέμου», σύμφωνα με το οποίο «αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται απόφασις τις δικαστηρίου, πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης» !!!
Ετσι ο εν λόγω λεβέντης απεστάλη στην Δυτική Γερμανία, όπου βεβαίως διέφυγε τις συνέπειες των πράξεων του.
Ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε διαταγές. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ (Fritz Lautenbach), ο άνθρωπος που εκτέλεσε την εντολή.
Είναι όμως έτσι;

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ
(ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ)


Αυτός που παίρνει εντολή να εκτελέσει αμάχους, θα μπορούσε (λέμε τώρα) να τους πυροβολήσει, να τους σκοτώσει και να φύγει.
Εδώ όμως μιλάμε για "γλέντι" που το απολαύσανε οι Αριοι.

Βρέθηκε 6χρονο αγοράκι που του είχαν χαρακώσει με ξιφολόγχη τα δύο μπουτάκια, για να κοπούν οι φλέβες και το άφησαν να αργοπεθάνει από αιμορραγία.
Τρίχρονο αγοράκι, το ξεκοίλιασαν με ξιφολόγχη και του πέρασαν τα εντόσθια στο λαιμό, σαν περιδέραιο.
Γυναίκα έγκυο,της ανοίγουν με μαχαίρι την κοιλιά, βγάζουν το έμβρυο και του λιώνουν το κεφάλι με τις μπότες και την αφήνουν να πεθάνει αργά βασανιστικά χωρίς χαριστική βολή.
Γυναίκα που βύζαινε το αβάπτιστο βρέφος της, εφτά μηνών, τη σκοτώνουν ενώ το βρέφος εξακολουθεί να βυζαίνει τη νεκρή. Κόβουν από το βυζί τη ρώγα της μάνας που απομένει στο στόμα του βρέφους, και ύστερα το στραγγαλίζουν. Με τη λόγχη ανοίγουν την κοιλιά του, βγάζουν τα σπλάχνα του και τα περιτριγυρίζουν στο λαιμό του. Το άλλο παιδάκι της οικογένειας, τριών χρόνων, το σκοτώνουν και με την μπότα τους του λιώνουν το κεφάλι.
Η πεντάχρονη κόρη κρύβεται να σωθεί, την ανακαλύπτουν, της ανοίγουν την κοιλιά με την ξιφολόγχη και την πετάνε στο δρόμο…

Βρέθηκαν άνθρωποι με κομμένα δάκτυλα, για να τους κλέψουν το δακτυλίδι και σπασμένα σαγόνια στην προσπάθεια να τους ξεριζώσουν χρυσά δόντια.
Σε σπίτι με 8 νεκρούς, τα δυο παιδάκια, πέντε και ενός χρόνου, βρέθηκαν σε φρικτή κατάσταση. Δεν υπήρχε χέρι ή κεφάλι στη θέση του…
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ

Υπήρξε ένας Γερμανός στρατιώτης, που μπήκε σε σπίτι που κρυβόντουσαν κάπου 15 άτομα. Τον κοιτούν έντρομοι, τους κάνει νόημα να σωπάσουν και γαζώνει το ταβάνι πάνω από τα κεφάλια τους, φωνάζοντας άγρια στα Γερμανικά. Μόνο την λέξη "καπούτ" ξεχώρισαν οι έντρομοι Διστομίτες. Κατόπιν βγαίνει έξω κλείνοντας δυνατά την πόρτα και βρίζοντας κατεβαίνει την σκάλα, όπου σκοτώνει ένα σκύλο (για ξεκάρφωμα) και φωνάζει σε κάτι άλλους στρατιώτες, ότι δήθεν δεν άφησε τίποτα.
Εκείνοι επέζησαν και είπαν ότι στο λίγο που τον είδαν, τους φάνηκε βουρκωμένος...
Αυτός δηλαδή, γιατί δεν "εκτελούσε εντολές";;;

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης

Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε το 1995 από τον νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηθική ικανοποίηση για τις θηριωδίες στο Δίστομο.
Το 1997 εκδίδεται η υπ’ αριθ 137/97 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη.
Το 2000 το γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν.
Εκδίδεται η υπ΄ αριθ. 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου.
Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που διά της ως άνω δικαστικής αποφάσεως οφείλει και έτσι ο Ιωάννης Σταμούλης προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.
Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002). Η ανακοπή γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.
Το 2004 ο Ι. Σταμούλης επικαλείται τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος- μέλος της Ε.Ε.
Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτή τη διαδικασία και το Νοέμβριο του 2008 (μετά από τετράχρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.
Η Γερμανία προσφεύγει στη Χάγη θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.
Οι Γερμανοί ζητούν να αναγνωριστεί το προνόμιο της ετεροδικίας σε δίκες που αφορούν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών θηριωδιών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Οι δήθεν υπερπατριώτες της Χρυσής Αυγής, δεν πατούν ποτέ στους εορτασμούς εθνικής μνήμης, για τις θηριωδίες στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα.
Οπουδήποτε αλλού πάνε. (Για Μακεδονομάχους, Ιμια και άλλα.)
Δίστομο και Καλάβρυτα γιόκ.
Βλέπετε εδώ οι δράστες είναι οι Ναζί...
Συγγένειες. Τι να κάνουμε;
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Κάνετε κλικ πάνω, για μεγέθυνση, να διαβάσετε τις λεζάντες











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου