Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΟΤΟΤΑΡΤΑ...Μια υπέροχη τάρτα με κοτόπουλο που μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο. Προσοχή στο ψήσιμο, μόνο, μην μας αρπάξει!




ΥΛΙΚΑ

1 πακ. ζύμη κουρού ή σφολιάτα
3 φλ. κοτόπουλο βρασμένο & ψιλοκομμένο
1½  φλ. τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα Κρήτης
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό
3 αβγά
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε επάνω τη ζύμη κόβοντάς την όπου 
χρειάζεται για να εφαρμόσει στο σκεύος. 
Αφήνουμε λίγη ζύμη να προεξέχει στα γύρω τοιχώματα. Την τρυπάμε με το πιρούνι. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο μέχρι να καραμελώσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα φέρνουμε όλα μια βόλτα και ψιλοκόβουμε από πάνω τον μαϊντανό. Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό το στρώνουμε στην τάρτα πάνω από τη ζύμη.
Χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και το τυρί σε ένα μπολ και έπειτα περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο. Γυρνάμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και σχηματίζουμε ένα στεφανάκι γύρω από τη γέμιση.
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο C .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου