Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Λευκός Οίκος και Στέϊτ Ντιπάρτμεντ διαμαρτυρήθηκαν στον Ερντογάν για τις επιθέσεις εναντίον πολιτών


KerryErdogan01

[...]
... το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι χιλιάδες διαδηλωτές γιόρτασαν τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια της νύχτας, όταν αποχώρησε η αστυνομία από την πλατεία Ταξίμ, έπειτα από εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό από ανώνυμη πηγή ότι ο Λευκός Οίκος διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών και ζήτησε να τερματιστεί αυτή η πολιτική, παρά το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση.
Πολλές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν τις βιαιότητες των δυνάμεων της τάξης και η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον χίλιοι τραυματίες– στοιχεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Την ίδια στιγμή οι τούρκικές οργανώσεις της Αμερικής, που πρόσκεινται στις φιλοκεμαλικές δυνάμεις, καλούν όλους σε αυτοσυγκράτηση και μέσω των μελών τους προσπαθούν να πείσουν τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές ότι δεν κινδυνεύουν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Κατηγορούν την αστυνομία για το χάος, αλλά και τους εξτρεμιστές χωρίς να τους κατονομάζουν.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, στενοί σύμαχοι της ΑΓκυρας, κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές στην Τουρκία.
Η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι δήλωσε ότι..... 
[...]  Read more: http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου