Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!


Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Η μαγειρική σόδα από μόνη της κάνει θαύματα. 
Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι για ήπιο αλλά και βαθύτερο καθαρισμό 
ή ακόμα και σκόνη από μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο ή μαγνήσιο ή και συνδυασμό τους (και τα δύο θα τα βρείτε στο φαρμακείο). 
Επίσης το οξυζενέ είναι μια καλή προσθήκη, ακριβώς πριν το βούρτσισμα. 
Και αυτό γιατί το οξυζενέ χάνει τη δύναμη του αν παραμείνει σε έτοιμο, 
από πριν δηλαδή, διάλυμα. 
Μπορείτε ακόμα να ξεπλύνετε το στόμα σας, μετά το βούρτσισμα, 
με οξυζενέ αραιωμένον με νερό. 
Το λάδι καρύδας μετατρέπει τη σκόνη σε πάστα, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες 
και προσδίδει ευχάριστο άρωμα. 
Δε πρέπει να λείπει από την οδοντόπαστα σας.


2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνημαγνησίου-ασβεστίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξυλιτόλη ήστέβια
- 2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα

-Καλό ανακάτεμα των συστατικών και είναι έτοιμη. 
-Βάλτε τη σε ένα βαζάκι για να μπορείτε να παίρνετε απευθείας με την οδοντόβουρτσα. 
Με αυτή την απλή συνταγή, με λίγο οδοντικό νήμα και με σωστή διατροφή 
(λήψη των απαραίτητων μεταλλικών στοιχείων) 
θα διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και λευκά.
* Αντί για αλάτι και σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στάχτη!
ΠΡΟΣΟΧΗ 
Η υγρή γλυκερίνη που προτείνεται σε πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, 

αντί για το λάδι καρύδας δεν ενδείκνυται. 
Ναι μεν θα δώσει στη σπιτική οδοντόκρεμα πιο κρεμώδη υφή, αλλά επίσης θα δημιουργήσει ένα film πάνω στα δόντια το οποίο δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν τα μεταλλικά στοιχεία και δεν ευνοεί τη φυσική «επιδιόρθωση» των δοντιών. 
Αποτέλεσμα είναι να σαπίζουν τα δόντια εκ των έσω. 
Για να είμαι πιο ακριβής το film που προανέφερα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 20 εκπλύσεις με νερό για να φύγει από την επιφάνεια των δοντιών.

- oliviart-gr.blogspot.gr
- proionta-tis-fisis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου