Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι τελευταίοι επιζώντες – Επτά λεπροί ζουν ξεχασμένοι απ' το Θεό Πηγή: Οι τελευταίοι επιζώντες – Επτά λεπροί ζουν ξεχασμένοι απ' το Θεό


Οι τελευταίοι επιζώντες – Επτά λεπροί ζουν ξεχασμένοι απ' το Θεό [εικόνες]

Οι κάτοικοι του Λουντούο, παραμορφωμένοι κι αποστεωμένοι ζουν απομονωμένοι από τον έξω κόσμο καθώς θεωρούνται καταραμένοι. Είναι απλώς λεπροί. Επτά από τα τελευταία μέλη της κοινωνίας των λεπτών που έχουν επιβιώσει στην Κίνα.
Οι περισσότεροι συγχωριανοί τους πέθαναν στιγματισμένοι δίχως να έχουν τη δυνατότητα να πουν έστω ένα αντίο στους συγγενείς τους. Εκείνοι αντέχουν ακόμα.
Από τους επτά επιζώντες του Λουντούο, οι δύο γεννήθηκαν εκεί και δεν τους επετράπη ποτέ να φύγουν επειδή το χωριού ήταν εξορία για λεπρούς. Οι υπόλοιποι πέντε νόσησαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους και τους... πέταξαν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ενας από αυτούς είναι ο Χε Φενγκ Ξινγκ, τον οποίο πήγε στο Λουντούο το 1953 σε ηλικία 13 ετών ο πατέρας του.
Παλιότερα όσοι κολλούσαν τη νόσο Χάνσεν μεταφέρονταν σε ειδικά μέρη τα οποία βρίσκονταν σε καραντίνα επειδή η ασθένειά τους θεωρούνταν πολύ μολυσματική και μια τιμωρία από το Θεό. Στη σύγχρονη εποχή έχει αποδειχτεί πως το 95% των ανθρώπων έχει ανοσία στη λέπρα που δεν είναι κολλητική, αλλά οι προκαταλήψεις υπάρχουν ακόμα. Γι αυτό οι συγκεκριμένοι επτά Κινέζοι ζουν σαν να τους έχει πραγματικά τιμωρήσει ο Θεός. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές.
















ΠΗΓΗ: Dail






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου