ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 – 340 γρ. αλεύρι
- 6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
- 3 κ.γ. ξερή μαγιά
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- ½ κ.γ. αλάτι
- Για το άλλειμα:
- 4 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. φουντούκια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 5 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό σε ένα μεγάλο μπολ.
-Προσθέτουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, και ανακατεύουμε.
-Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε όσο να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
-Προσθέτουμε το σουσάμι καβουρδισμένο και το μαύρο σουσάμι.
-Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά.
-Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη και
ανοίγουμε σε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
-Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
-Για να φτιάξουμε την επάλειψη με ντοματοπελτέ,
βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φουντούκια, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τις πιπεριές,
το σκόρδο, το ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι και τα χτυπάμε
όσο να έχουμε μια ομοιογενή αλοιφή.
-Σερβίρουμε τις πίτες μας μαζί με το ντιπ ντοματοπελτέ που ετοιμάσαμε.
http://www.chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου