Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 300 – 340 γρ. αλεύρι
  • 6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
  • 3 κ.γ. ξερή μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για το άλλειμα:
  • 4 κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. φουντούκια 
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό σε ένα μεγάλο μπολ. 

-Προσθέτουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, και ανακατεύουμε. 
-Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε όσο να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. 
-Προσθέτουμε το σουσάμι καβουρδισμένο και το μαύρο σουσάμι. 
-Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά. 
-Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη και 
ανοίγουμε σε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη. 
-Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή 
φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες. 
-Για να φτιάξουμε την επάλειψη με ντοματοπελτέ, 
βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φουντούκια, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τις πιπεριές, 
το σκόρδο, το ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι και τα χτυπάμε 
όσο να έχουμε μια ομοιογενή αλοιφή. 


-Σερβίρουμε τις πίτες μας μαζί με το ντιπ ντοματοπελτέ που ετοιμάσαμε.


http://www.chefonair.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου