Υλικά
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
200γρ. ώριμες και γερές φράουλες κομμένες σε φέτες
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. νερό
1 + 1/2 κ.γ. corn flour
2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
λίγο λιωμένο βούτυρο
λίγη κανέλα
Eκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το μήλο, τις φράουλες, τη μισή ζάχαρη,
το βούτυρο, το νερό και το corn flour.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν ,
ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει καλά το μείγμα.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λίγο τα ανοίγουμε με χοντρό πλάστη να λεπτύνουν.
- Με κούπ πατ στρογγυλό κόβουμε 4 δίσκους στο ένα φύλλο και 4 στο άλλο.
- Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα πηχτή γέμιση, αλείφουμε με νερό,
κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω σαν δαντέλα.
- Τα παγώνουμε για 30', τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα,
τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180C αέρα για περίπου 30' να ροδίσουν καλά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.
*Τρώγονται ζεστά.
από τήν : argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου