Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πιτάκια σφολιάτας γεμιστά με φράουλες


Pitakia_me_sfoliata_kai_fraoula_(1_of_1)

Υλικά

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
200γρ. ώριμες και γερές φράουλες κομμένες σε φέτες
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. νερό
1 + 1/2 κ.γ. corn flour
2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
λίγο λιωμένο βούτυρο
λίγη κανέλα

Eκτέλεση 

- Σε κατσαρόλα βάζουμε το μήλο, τις φράουλες, τη μισή ζάχαρη, 
το βούτυρο, το νερό και το corn flour. 
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν , 
ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει καλά το μείγμα.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λίγο τα ανοίγουμε με χοντρό πλάστη να λεπτύνουν. 
- Με κούπ πατ στρογγυλό κόβουμε 4 δίσκους στο ένα φύλλο και 4 στο άλλο. 
- Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα πηχτή γέμιση, αλείφουμε  με νερό, 
κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω σαν δαντέλα. 

- Τα παγώνουμε για 30', τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, 
τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180αέρα για περίπου 30' να ροδίσουν καλά. 
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη. 

*Τρώγονται ζεστά.

από τήν : argiro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου