http://mageirikesdiadromes.gr
Συστατικά :
- 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό.
- 1κ.γλ. κοφτό μπαίκιν πάουντερ,
- ελάχιστο αλάτι,
- 1/2 πακέτο βιτάμ (125 γραμμάρια)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
- 2 αυγά,
- λίγη βανίλια,
- 1 κουτί βερύκοκα κομπόστα,
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
- 4 κουτ,σούπας κονιάκ.
- 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγύ(200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,4 κουταλιές σούπας ζάχαρη, λίγη βανίλια)
Οδηγίες :
- Κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι το μπαίκιν και το αλάτι.
- Χτυπάμε το βιτάμ και ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και αφράτο.
- Προσθέτουμε την βανίλια και αλληλοδιαδοχικά το αλεύρι και το γάλα ,ενώ ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά το σιροπιάζουμε σιγά -σιγά.
- Μετά μισή ώρα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φρούτα της κομπόστας και σαντιγύ.
- Για το σιρόπι: στραγγίζουμε τα φρούτα και βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζουμί και προσθέτουμε σαυτό την ζάχαρη και το βράζουμε για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κονιάκ.
- Για την σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 4 κουταλιές άχνη και λίγη βανίλια για 5 λεπτά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου