Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κέικ βερύκοκου...ένα ελαφρύ φρουτένιο κέικ και συνάμα νόστιμο!


recipe image

http://mageirikesdiadromes.gr

 Συστατικά :
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό.
  • 1κ.γλ. κοφτό μπαίκιν πάουντερ,
  • ελάχιστο αλάτι,
  • 1/2 πακέτο βιτάμ (125 γραμμάρια)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
  • 2 αυγά,
  • λίγη βανίλια,
  • 1 κουτί βερύκοκα κομπόστα,
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 4 κουτ,σούπας κονιάκ.
  • 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγύ(200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,4 κουταλιές σούπας ζάχαρη, λίγη βανίλια)

Οδηγίες :

  1. Κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι το μπαίκιν και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε το βιτάμ και ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και αφράτο.
  3. Προσθέτουμε την βανίλια και αλληλοδιαδοχικά το αλεύρι και το γάλα ,ενώ ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά το σιροπιάζουμε σιγά -σιγά.
  5. Μετά μισή ώρα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φρούτα της κομπόστας και σαντιγύ.
  6. Για το σιρόπι: στραγγίζουμε τα φρούτα και βάζουμε σε κατσαρολάκι το ζουμί και προσθέτουμε σαυτό την ζάχαρη και το βράζουμε για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κονιάκ.
  7. Για την σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 4 κουταλιές άχνη και λίγη βανίλια για 5 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου