Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ, ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ




- Τα αυγά αποτελούν εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, 
βιταμίνης D, βιταμίνης Α, βιταμίνης B2 και ιωδίου.
- Προτιμάμε αυγά από πτηνά ελευθέρας βοσκής, τα οποία έχουν υψηλότερες 
συγκεντρώσεις ωφέλιμων συστατικών σε σχέση με τα υπόλοιπα. 
- Προσέχουμε ώστε τα αυγά που καταναλώνουμε να έχουν μαγειρευτεί σωστά.

- Η κατανάλωση ωμών αυγών, αυγών με ρευστό κρόκο ή τροφίμων που περιέχουν ωμό 
ή ελάχιστα μαγειρεμένο αυγό, μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. 
Υπεύθυνο είναι το βακτήριο σαλμονέλα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει 
σοβαρές επιπλοκές και εξουδετερώνεται μόνο όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. 
Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας, οι έγκυες γυναίκες, 
οι ασθενείς, τα μωρά και τα νήπια.


- Η κατανάλωση παστεριωμένων αυγών μειώνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου