Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

αποτυπωμένη όλη χώρα και η ταραγμένη επόχή μας, σε μια εκπληκτική φωτογραφία





Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο με απασχολούσε η κατασκευή μιας φωτογραφίας που θα απέδιδε όσο το δυνατόν πιο πιστά την ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων μετά από όλες αυτές τις πολιτικοκοινωνικές αλλαγές στην χώρα μας. Κατέληξα σε αυτή την εικόνα προσπαθώντας να επικεντρωθώ στην κατάσταση και λιγότερο στην φωτογραφική ποιότητα της εικόνας. Να αποδώσω τους ανθρώπους μέσα από το συναίσθημα του φόβου, της ανασφάλειας και της απομόνωσης που θέλουν να τον τροφοδοτούν συστηματικά μέσα από την παγκοσμιοποιημένη καθημερινότητά του.
Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Κοζάνης που με βοήθησαν να την υλοποιήσω.




Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος γεννήθηκε το 1964 στην Κοζάνη, όπου ζει μέχρι σήμερα. 
Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης. 
Σπούδασε φωτογραφία στο Novi-Sad της Σερβίας τα έτη 1986-89. 
Δίδαξε φωτογραφία στα ΝΕΛΕ και στα ΙΕΚ Κοζάνης τη δεκαετία του ‘90. 
Το 2002 δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης το Φωτογραφικό Εργαστήρι Φωτοδίοδος όπου τα τελευταία έξι χρόνια διδάσκει αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει στο δυναμικό του δεκαέξι ατομικές εκθέσεις.
Ασχολείται κυρίως με την ασπρόμαυρη φωτογραφία και αντλεί τα θέματα του από τη φωτογραφία δρόμου. Εμφανίζει και τυπώνει ο ίδιος τις φωτογραφίες του γιατί πιστεύει ότι όλη η διαδικασία της φωτογράφησης τελειώνει μόνο μετά από τη μεταφορά της τελικής εικόνας στο χαρτί.Από το 2002 ασχολείται και με την ψηφιακή φωτογραφία κάνοντας αρκετούς πειραματισμούς για την καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής εικόνας. Ταυτόχρονα συνεχίζει την κλασική ανθρωποκεντρική φωτογραφία δρόμου των φωτογράφων του προηγούμενου αιώνα καθώς πιστεύει ότι η ζωή βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ανάμεσα σε ουρανούς και θάλασσες, σε βουνά και δρόμους, εκεί που συναντάται ο άνθρωπος και το φως !

από : http://bibliotheque.gr/?p=23288



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου