Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.




Το Σχέδιο Νόμου που προωθείται σύντομα για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή με τίτλο «Κύρωση συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας-Ιράκ», προβλέπει την διαγραφή του δημοσίου χρέους του Ιράκ έναντι του Ελληνικού Κράτους, ύψους 132,9 εκατομμύριων δολλαρίων.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, συνολικές οφειλές του Ιράκ ύψος 259.074.255,07 δολαρίων «κουρεύονται» κατά το ποσό των συμβατικών τόκων και τόκων υπερημερίας, για ν’ αποπληρωθεί τελικά μόνο το ποσό του κεφαλαίου.

Η εξόφληση του εναπομείναντος κεφαλαίου θα γίνει με όρους που αγγίζουν την παραγραφή: 44 δόσεις που θα αρχίσουν να καταβάλλονται το 2019 και θα τελειώνουν το 2040.

Το «κούρεμα» αυτό, γίνεται υπό την αιτιολογία της «δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται το Ιράκ».

Δικαιολογημένα θα μπορούσε κάποιος να αμφισβητήσει τις ειλικρινείς προθέσεις αυτής της συμφωνίας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πίσω από αυτήν υποκρύπτονται σκοπιμότητες εξυπηρέτησης διατλαντικών συμφερόντων.

Έστω και έτσι όμως, το Ελληνικό Κράτος αναγνωρίζει την αρχή της Σεισάχθειας έναντι Χωρών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δέχεται δηλαδή ότι η άφεση χρέους επί Χωρών υπό κατάρρευση είναι δυνατή και επιβεβλημένη.

Από την άλλη όμως, το τωρινό Ελληνικό Κράτος ΔΕΝ εφαρμόζει την αρχή αυτή στο εσωτερικό της ίδιας του της δοκιμαζόμενης Χώρας, που καταρρέει καθημερινά.

Τούτο συνιστά κραυγαλέα αντίφαση και εγκληματική παράλειψη.

Η κοινωνική κόλαση των Μνημονίων της υποταγής και απερίγραπτης εξαθλίωσης δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, πως το «χρέος» είναι πέρα για πέρα επαχθές και απορριπτέο , καθώς πληρώνεται από τη δυστυχία των ανθρώπων.

Η περαιτέρω άρνηση της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, ως της Δίκαιης Απάντησης στους Μεθοδευτές, δεν μπορεί να είναι επιτρεπτή.


www.1millionsignatures.eu www.seisachtheia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου