Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αυγά μαργαρίτα




ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 1
  • ντομάτα ή 2 – 3 φέτες μαρούλι
  • 1-2 αυγά
  • Λίγο τυρί, όπως 1 φέτα τυρί του τοστ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Για την παρασκευή του φαγητού θα χρειαστείτε ένα τηγάνι με καπάκι 
ή ένα μεγάλο πιάτο που να μπορεί να σκεπάσει το τηγάνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά. 
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες ή απλώνουμε τις φέτες με το μαρούλι έτσι ώστε 
να φτιάξουμε μια μικρή φωλιά για τα αυγά. 
Καθώς τοποθετούμε τα αυγά, το ασπράδι τους αγκαλιάζει τα λαχανικά μας και 
στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια. 
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκεπάζουμε το τηγάνι. 
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τον ατμό 
από τη ντομάτα ή από το μαρούλι για 4 με 5 λεπτά. 
Μόλις το ασπράδι από τα αυγά ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο. 
Στην ουσία παρασκευάζουμε τηγανητά αυγά με ελάχιστο λάδι. 
Συνοδεύουμε με μια φέτα ψωμί και έχουμε ένα μικρό πλήρες γεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου