Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δυσκολεύομαι να ερμηνεύσω πως κάποιος ο οποίος έχει διαφωνησει δημόσια με το κλείσιμο της ΕΡΤ αναλαμβάνει τελικά Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Δηλαδή θα συμβεί τι; Θα ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ή άλλαξε η οπτική προσεγγισης των πραγματων από το εν λόγω πρόσωπο;




BBC και ΕΡΤ: καμία σχέση!


http://www.ethnos.gr
[...]
Για μια τέτοια ΕΡΤ δεν αξίζει να πληρώνουμε. Ούτε καν για κυβερνητική προπαγάνδα δεν κάνει. Πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της συντηρεί απλώς έναν πολυδάπανο οργανισμό, ο οποίος έχει παραιτηθεί και από τον όποιο πολιτιστικό του ρόλο. Με εξαίρεση δυο τρεις καλές ξένες σειρές -κι αυτές όμως με χαμηλή τηλεθέαση- η ΕΡΤ ουσιαστικά δεν έχει δικό της ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Να μείνει λοιπόν ή να κλείσει; Είναι φανερό πώς για να δικαιολογεί τα χρήματα των Ελλήνων χρειάζεται μια επώδυνη εσωτερική επανάσταση. Καταρχήν στην κουλτούρα της με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της αποστολής της. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από άλλο ένα ιδιωτικό κανάλι αλλά ούτε και από ένα κανάλι διακομματικής ορθότητας και ισορροπιών. Μπορεί να ανταγωνιστεί -χωρίς να αντιγράψει- την ιδιωτική τηλεόραση η ΕΡΤ; Η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη.
Παράλληλα όμως η ΕΡΤ χρειάζεται μια επανάσταση στο «μάνατζμεντ». Πρωτίστως για την ορθολογική της οργάνωση και τον περιορισμό της σπατάλης. Εξίσου όμως για την αξιοποίηση ενός δυναμικού που πηγαίνει χαμένο μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενός ξεπερασμένου συνδικαλισμού και της αναξιοκρατίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου