Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Θα νικήσουμε συνεχίζοντας την αντίσταση".... Ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει στον δρόμο....[ένα μικρό χρονικό από τόν Δημοσιογράφο Νασίμ Αλάτρας]


Φωτογραφία

02.26: [Άγκυρα] Στους δρόμους πίσω από την οδό Τουνάλι Χίλμι και στην περιοχή πάνω από την λεωφόρο Κένεντι έχουν γενικευτεί οι συγκρούσεις. Οι μπάτσοι αντιδρούν στα συνθήματα του κόσμου πετώντας δακρυγόνα.
01.51: [Άγκυρα] Συνεχείς επιθέσεις των μπάτσων με ρίψη βομβών δακρυγόνου από την οδό Τούνους προς τον κόσμο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κένεντι.
01.49: [Άγκυρα] Οι αντιστεκόμενοι διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει το δρόμο πρόσβασης των βυτιοφόρων του Δήμου που μεταφέρουν νερό με χημικά για τα οχημάτων ρίψης νερού. Ξαφνικά, ένα βυτιοφόρο κατευθύνθηκε προς τον κόσμο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, τραυματίζοντας ένα άτομο.
01.43: [Ιστάνμπουλ] Σύμφωνα με την Ένωση Δικηγόρων (BAR), ο αριθμός των συλληφθέντων φτάνει τους 390.
01.29: [Άγκυρα] Τεθωρακισμένα αστυνομικά οχήματα που ήρθαν από την οδό Τούνους βομβάρδισαν με δακρυγόνα το πλήθος και μετά αποσύρθηκαν. Ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει στον δρόμο.
01.20: [Άδανα] Οι συγκρούσεις στα Άδανα σταμάτησαν, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ δύο άτομα έχουν συλληφθεί.
01.20: [Άγκυρα] Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος στη διασταύρωση της οδού Εσάτ με Τουνάλι. Οι διαδηλωτές φωνάζουν το σύνθημα "Θα νικήσουμε συνεχίζοντας την αντίσταση".
01.17: [Άγκυρα] Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και πάλι στη λεωφόρο Κένεντι. Υπάρχουν πολλά οδοφράγματα κατά μήκος της λεωφόρου και στους πλαϊνούς δρόμους. Αυρες και τεθωρακισμένα των μπάτσων δεν μπορούν να περάσουν στους δρόμους. Ο κόσμος παραμένει σε αναμονή φωνάζοντας συνθήματα.
Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία



------------------------------> από :Occupybarcelona Barcelona



16/6/2013 Turquía

Φωτογραφία: 16/6/2013 Turquía 

16/6/2013 Estambul 20,35h.

Φωτογραφία: 16/6/2013 Estambul 20,35h. (Local)

16/6/2013 Estambul. 19h. (local) Haciendo barricada!!  
Φωτογραφία: 16/6/2013 Estambul. 19h. (local) Haciendo barricada!!

16/6/2013 Turquía

Φωτογραφία: 16/6/2013 Turquía






--------------------------->από: Nasim Alatras B

00.40: [Άγκυρα] Το πλήθος στη λεωφόρο Κένεντι έχει διασκορπιστεί. Διαδηλωτές δηλώνουν ότι οι επιθέσεις της αστυνομίας ήταν πολύ σκληρές και υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα από τα χημικά που έριξε η αστυνομία απο τα οχήματά της.
00.19: [Άγκυρα] Οδηγοί μπλοκάρουν την κυκλοφορία στην Τουνάλι Χίλμι ώστε οι αύρες και τα τεθωρακισμένα των μπάτσων να μην μπορέσουν να περάσουν. Καθ' όλο το μήκος του δρόμου ακούγονται συνθήματα.
00.18: [Άγκυρα] Η επίθεση με δρακρυγόνα συνεχίζεται στο δρόμο Τουνάλι Χίλμι.
00.14: [Άγκυρα] Εκατοντάδες στην πάνω πλευρά της οδού Κένεντι περπατούν προς την Τουνάλι Χίλμι φωνάζοντας "Εξέγερση, επανάσταση, ελευθερία".
00.09: [Άγκυρα] Υπήρξε επίθεση της αστυνομίας στο πάνω μέρος της λεωφόρου Κένεντι. Βόμβες δακρυγόνου χρησιμοποιήθηκαν. Ο κόσμος πετάει ρούχα στο δρόμο έτσι ώστε οι διαδηλωτές να προστατέψουν τα πρόσωπά τους από τα δακρυγόνα. Κτήρια χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για να μπορέσουν να αναπνεύσουν κανονικά.
00.07: [Κων/πολη] Στη συνοικία Μπεσίκτας η αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος, στο κέντρο, με δρακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή ένα χημικό σύννεφο έχει απλωθεί στο κέντρο. Λέγεται ότι ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας υπάρχουν και άτομα που επιτίθενται στον κόσμο με μαχαίρια.
00.06: [Αδριανούπολη] Στην Αδριανούπολη ο αριθμός των διαδηλωτών αυξάνεται στο πάρκο Zübeyda Hanim. Φωνάζουν συνθήματα «Η Ταξίμ είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού!»
00.02: [Άγκυρα] Οι κάτοικοι των οδών Εσάτ, Κένεντι και Τουνάλι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές προκαλώντας θόρυβο.


Φωτογραφία     Φωτογραφία

Φωτογραφία









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου