Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

...ελαφριά συνταγή γιά...μακαρόνια τού καλοκαιριού...




ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μερίδες: 4
  • 1 πακέτο μακαρόνια κατά προτίμηση σπαγγέτι ή λιγκουίνi ή πένες
  • 2 μεγάλες ντομάτες, όχι πάρα πολύ ώριμες ,κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πιπεριά σε ροδέλες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι , προαιρετικά Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι ,το σκόρδο και το κουκουνάρι σε αντικολητικό τηγάνι ή σε άλλο σκεύος με καπάκι και ανακατεύουμε συνεχώς    με ξύλινη κουτάλα., μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Έπειτα από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και την ντομάτα και σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην λιώσουν τα κυβάκια της ντομάτας. Προσθέτουμε τα    μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι περιοδικά . 
Αφού έχουμε βράσει και σερβίρει στα πιάτα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το τυρί και από πάνω την ζεστή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου