Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

... συνταγή σήμα κατατεθέν της Σαντορίνης....Τοματοκεφτέδες




Μια απλή συνταγή για τοματοκεφτέδες με παρμεζάνα και δυόσμο. 
Οι αγαπημένοι μας τοματοκεφτέδες δένουν τέλεια με το δυόσμο 
ενώ η παρμεζάνα μετατρέπει ένα κλασικό πιάτο 
σε μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία.

Υλικά
  • 2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κιλό τοματάκια πομοντόρια, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. λιαστές τομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 300 γρ. παρμεζάνα 
  • Φρέσκος δυόσμος
  • 1 ½  ποτήρι μπύρα 
  • 8 -10 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει  μόνο του
  • Ελαιόλαδο  για το τηγάνισμα

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό μείγμα
2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο Ελαιόλαδο  και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα
3. Γυρίζουμε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές προσέχοντας να μην κολλήσουν
4. Μόλις τηγανιστούν τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 
Τους σερβίρουμε ζεστούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου