Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Όσο πλησιάζει η Ανταρσία στην Αίγυπτο....

Φωτογραφία: Στηρίξτε την αιγυπτιακή αντίσταση.....  
Με παρέμβαση του αιγυπτιακού στρατού απείλησε ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι για να αποφευχθεί όπως δήλωσε ένας "εμφύλιος πόλεμος" και απεύθυνε έκκληση για «εθνική συναίνεση», προσθέτοντας ότι υπάρχει ακόμη μια εβδομάδα " για να επιτευχθεί πριν ξεκινήσουν οι μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος των Αδελφών Μουσουλμάνων. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που μιλάει ο υπουργό Άμυνας σχετικά με την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στην πολιτική ζωή από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας ο φιλοαμερικανός Mohamed Morsi, μετά από 30 τελευταία χρόνια δικτατορίας τους Μουμπάρακ που ανετράπη μια λαϊκή επανάσταση τον Φεβρουάριο του 2011.
Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων που πρόδωσε τις προσδοκίες και τους πολιτικούς και κοινωνικούς στόχους της Επανάστασης, οι ΗΠΑ προχθές και σήμερα ο στρατός βλέπουν ότι το κύμα οργής που έρχεται απειλεί όχι μόνο τα θεμέλια του συστήματος που συνεργάστηκαν για την σταθεροποίηση του  στην Αίγυπτο, αλλά ευρύτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και το σχέδιο των Αμερικανών για μια φιλοαμερικανική Μέση Ανατολή. 
Σήμερα καλούνται όλα τα αριστερά και προοδευτικά και επαναστατικά κινήματα και κόμματα στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή να συντονίζουν τον αγώνα τους για την πλήρη δικαίωση των ονείρων και στόχων των αραβικών κοινωνιών για πολιτική και οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση.

Το Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην προσπάθειά του να σώζει το αποτυχημένο πια καπιταλιστικό "ισλαμικό" μοντέλο διαχείρισης του συστήματος στην Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Τυνησία και τη Λιβύη σύναψε συμμαχία-συμφωνία με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Το παζλ της συμφωνίας-συμμαχίας άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται μέσα από πολλά γεγονότα σε πολλά σημεία στη Μέση Ανατολή. 

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θα εξασφαλίσουν και θα ισχυροποιήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ως πρώτος στόχος και ως δεύτερος την διατήρηση της στρατιωτικής υπεροχής του κράτους του Ισραήλ, στη Μέση Ανατολή και Ασία έναντι των δυνάμεων της ένοπλης αντιιμπεριαλιστικής αντίστασης, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο και στη Συρία. Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές σε αντάλλαγμα θα εξασφαλίσουν την παραμονή των Αδελφών στην εξουσία στις αναφερόμενες χώρες (Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία, Λιβύη) ως πρώτος στόχος και την ανάληψη της εξουσίας στη Συρία μετά την ανατροπή του Άσαντ και ισχυροποίησης της πολιτικής τους θέση στην Ιορδανία σε συνεργασία βέβαια με την φιλοαμερικανική μοναρχία του Αμπντάλλα και, στο Λίβανο επαναφοράς της ισχυρής πολιτικής και οικονομικής δύναμης που κατείχαν οι σουνίτες για πολλές δεκαετίες, χάρη στα πετροδόλαρα που έρεαν άφθονα από την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του αραβικού κόλπου. 
Εργαλείο που επέλεξαν για την υλοποίηση των στόχων της συμφωνίας-συμμαχίας, το οποίο θα βοηθήσει αργότερα στον καταστροφικό πόλεμο κατά του Ιράν, ήταν "θρησκευτικός διχασμός". Το εργαλείο αυτό μπορεί, όπως πιστεύουν, να αλλοιώσει το πραγματικό περιεχόμενο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, από σύγκρουση για πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες εναντίον φιλοαμερικανικών δικτατοριών σε σύγκρουση μεταξύ σουνιτών και σιιτών. 


Ο φόβος και οι ανησυχίες των ιμπεριαλιστών και των Αδελφών Μουσουλμάνων πρώτα για την ραγδαία άνοδος των αριστερών, κομμουνιστικών και αναρχικών ρευμάτων στη Μέση Ανατολή μετά την ανατροπή των καθεστώτων του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και του Μπιν Αλί στη Τυνησία, και δεύτερον η ισχυροποίηση των δυνάμεων της ένοπλης αντίστασης στην Παλαιστίνη και Λίβανο και παράλληλα με ισχυροποίηση της θέσης του Ιράν και της Συρίας, στρατιωτικά και πολιτικά μετά την ανατροπή των δυο φιλοαμερικανικών καθεστώτων, και τώρα η αποτυχία του ισλαμικού μοντέλου διακυβέρνησης, έφεραν κοντά το Διεθνές Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων τις ΗΠΑ. Το εργαλείο του θρησκευτικού διχασμού πάντα παρήγαγε και συντηρούσε οικονομικά και προπαγανδιστική, εδώ και δεκαετίες, το βασίλειο των πετρελαίων η Σαουδική Αραβία. 
Οι ΗΠΑ-Σαουδική Αραβία-Κατάρ-Αδελφοί Μουσουλμάνοι αφού κατάφεραν να άριστα να αλλοιώσουν το πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο της εξέγερσης των πολιτών στη Συρία και να την μετατρέψουν σε πόλεμο σουνιτών-σιιτών, τώρα αφού άναψαν πριν πολλούς μήνες το φιτίλι του θρησκευτικού διχασμού στο Λίβανο τώρα το άναψαν και στην Αίγυπτο. 


Χθες στην Αίγυπτο-δείτε τα βίντεο, περιέχουν βέβαια σκληρές εικόνες-σουνίτες κάτοικοι ενός χωριού, Ζάουγιετ Άμπου Μάσλαμ, ξαφνικά "ανακάλυψαν" ότι τους ενοχλούσαν οι θρησκευτικές τελετές μιας μικρής ομάδας σιιτών και αυτοί κάτοικοι εδώ και πολλές δεκαετίες του χωριού. 
Χθες λοιπόν οι σουνίτες κάτοικοι εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον των σιιτών, δολοφόνησαν τον πνευματικό τους ηγέτη και άλλους τρεις και έκαψαν τα σπίτια τους. 
Το σχέδιο είναι καλά προμελετημένο από Αμερικανούς και Αδελφούς Μουσουλμάνους, θέλουν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης που έρχεται. Πολλές αριστερές και προοδευτικές και δημοκρατικές και αναρχικές δυνάμεις και ομάδες εδώ και τρεις μήνες προετοιμάζουν για τις 30/6 Ανταρσία-εξέγερση εναντίον του καθεστώτος των Αδελφών Μουσουλμάνων. 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KQDH-Cy4DiE#at=94

http://www.youtube.com/watch?v=Y_TURsvxFoE


*η πληροφορία από : Nasim Alatras B 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου