Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μπριζόλες μαρινάτες σε λευκό κρασί.



Μπριζόλες μαρινάτες σε λευκό κρασί

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο άνηθο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1Για να μαρινάρεις τις μπριζόλες, διάλυσε το ζωμό λαχανικών σε 3 κουταλιές χλιαρό ελαιόλαδο
     και πρόσθεσε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Εκεί θα βουτήξεις τις μπριζόλες (αφού τις αλατοπιπερώσεις και τις πασπαλίσεις με δεντρολίβανο) και θα τις αφήσεις για 4-5 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς τες πού και πού, για να μαριναριστούν απ’ την κορφή ως τα νύχια.
  • 2Μετά βράσε για 15-20 λεπτά τις μπριζόλες με τη μαρινάδα τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένες.
  • 3Ύστερα ξεσκέπασε το τηγάνι, δυνάμωσε τη φωτιά και, όταν οι μπριζόλες μαρινάτες σε λευκό κρασί στεγνώσουν, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδo και τηγάνισέ τες, ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα κι από τις δύο μεριές. Σέρβιρέ τες ζεστές με πατάτες τηγανητές, ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά.

    http://cookoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου