Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το δώρο στη δασκάλα




Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, ήρθε η ώρα να σκεφθείτε το δώρο, που θελετε να προσφερετε στη δασκάλα του παιδιού σας. Το δωράκι στη δασκάλα είναι μια καλή συνήθεια, που έχουν πολλές μαμάδες και παραδοσιακά προσφέρεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που δείχνει πόσο αναγνωρίζετε και εκτιμάτε την προσπάθεια, που έκανε έναν ολόκληρο χρόνο και την αγάπη που έδειξε στο παιδί σας. Το δώρο δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, καθώς το νόημα του δεν είναι να δείξει την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας, αλλά να ευχαριστήσει τον άνθρωπο, που βοήθησε στην εξέλιξη του παιδιού.

Το δώρο μπορεί να είναι ομαδικό ή ατομικό. Στην πρώτη περίπτωση, όλοι οι γονείς αποφασίζουν να συνεισφέρουν ένα ποσό, αγοράζοντας έτσι ένα δώρο μεγαλύτερης οικονομικής αξίας, όπως για παράδειγμα μια ψηφιακή κορνίζα με φωτογραφίες όλων των παιδιών της τάξης.

Στην δεύτερη περίπτωση, κάθε μαμά ξεχωριστά φροντίζει για το δώρο του παιδιού της. Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να προσφέρετε σε μια δασκάλα, η αλήθεια είναι ότι οι ιδέες είναι πολλές. Βιβλία, cd, μικρά κοσμήματα, φουλάρια, γλαστράκια με λουλούδια και γλυκά βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των μαμάδων. 

Ωστόσο, εξίσου όμορφα είναι και τα χειροποίητα δωράκια, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας. Μια διακοσμητική κατασκευή, ένα λεύκωμα ή ακόμα και ένα γλυκό είναι πολύ τρυφερές, αλλά και οικονομικές λύσεις.

Όποιο δώρο κι αν διαλέξετε, θα πρέπει να συνοδεύεται από μια καρτούλα, που θα έχει επιμεληθεί το παιδί σας. Όσο μικρό και αν είναι, αφήστε το να ζωγραφίσει ό,τι θέλει, να γράψει το όνομα του και να το προσφέρει στη δασκάλα του.

Για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει να τονίσουμε ότι οι δασκάλες ούτε απαιτούν, ούτε περιμένουν κάποιο δώρο από εσάς. Είναι εντελώς προαιρετικό, αν και τις περισσότερες φορές είναι το ίδιο το παιδί εκείνο, που θέλει να προσφέρει ένα δώρο στον ανθρωπο, που το έχει φροντίσει στην καθημερινότητά του για πολλες ωρες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου