Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

...εγώ μιλώ μόνο για αντίσταση και όχι για επανάσταση...(γράφει ο *Δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας)




Έμαθα από το δικό μας κίνημα αντίστασης ότι μια ώρα καθυστέρησης στην ανάπτυξη του αγώνα ισοδυναμεί με μια μέρα ολόκληρη στη ζωή του κινήματος, μια μέρα καθυστέρησης ισοδυναμεί με μια εβδομάδα..και δυο μέρες ισοδυναμούν με έναν ολόκληρο χρόνο. 
Θέλω να πω δυο τρία πράγματα για τον αγώνα που δίνουμε με αφορμή την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ-διαφωνίες των κομμάτων της είναι ασήμαντες για το κίνημα αντίστασης και για το μέγεθος της επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Ήδη είμαστε στην τέταρτη μέρα και το κίνημα με ελάχιστες εκλάμψεις κινείται στον ίδιο ρυθμό και στον ίδιο πήχη αντίστασης και στον ίδιο χώρο. Δηλαδή το κίνημα αντίστασης ακόμα βρίσκεται στον ίδιο κύκλο δράσης. Το 95% των πολιτών που έρχονται στον χώρο της ΕΡΤ είναι αδρανής και αμέτοχος και "τηλεθεατής"....Απέτυχε παταγωδώς το κίνημα αντίστασης να τους κινητοποιήσει και αυτό είναι τεράστιο πλήγμα και θα αποτελέσει ένα κινηματικό λάθος που θα μας στοιχίσει ακριβά.
Ο αγώνας πια δεν είναι αγώνας μόνο των εργαζομένων και δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά είναι όλης της εργαζόμενης κοινωνίας, των ανέργων...

Η συνέχιση του, η περιφρούρηση του η κλιμάκωση του δεν είναι έργο μόνο των εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά όλων των συνδικάτων και σωματείων και συλλογικοτήτων. 

Έχουμε όλοι ευθύνη για τον κόσμο που έρχεται και δίνει "παρουσία" 
μέσα και έξω από το χώρο της ΕΡΤ.


Nasim Alatras B








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου