Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

...η φύση έχει φροντίσει να σπάσει τη μονοτονία του «χρυσού» με αμμουδιές που τα χρώματά τους καλύπτουν όλη τη χρωματική παλέτα...




 Μαύρη άμμος: Muriwai Black Sand Beach, Νέα Ζηλανδία

Η μαύρη άμμος είναι συνήθως αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Η συγκεκριμένη παραλία της Νέας Ζηλανδίας με την μαύρη άμμο εκτείνεται σε μήκος 60 χιλιομέτρων και μαζί με τον άσπρο αφρό των κυμάτων της μοιάζει με ασπρόμαυρη φωτογραφία. Παραλία με μαύρη άμμο υπάρχει και στη Σαντορίνη.
Κόκκινη άμμος: Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη Και η κόκκινη άμμος είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητα της συγκεκριμένης από το γνωστό ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Πράσινη άμμος: Papakōlea Beach, Χαβάη
Το χρώμα της οφείλεται στους μικροσκοπικούς πράσινους κρυστάλλους από τους οποίους αποτελείται και προέρχονται από τους βράχους λάβας που έχουν παγιδευτεί στα νερά του κόλπου. Λόγω της πυκνότητάς τους οι κρύσταλλοι δεν παρασύρονται από την παλίρροια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται κατά μήκος της ακτογραμμής δημιουργώντας την πράσινη παραλία.


Ροζ άμμος: Pink Sand Beach, Μπαχάμες
Οφείλει το χρώμα της στα σπασμένα κοράλια και κοχύλια καθώς
 και τη συγκέντρωση ανθρακικού ασβεστίου που άφησαν πίσω τους μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα που ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους που περιβάλλουν την παραλία.

Πηγή: Touristorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου