Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Με τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Ικαρία ασχολούνται οι Financial Times σε δημοσίευμα τους, στο οποίο αναφέρονται εκτενώς στις ομορφιές του νησιού αλλά και το μυστήριο της μακροζωίας των κατοίκων του.


Πως περιγραφουν οι Financial Times την Ικαρια...!!

Σε άρθρο του Chris Moss στους Financial Times, γίνεται λόγος για «την ηρεμία, την απουσία άγχους, τη χαρά και τη γιορτή της ζωής που ξεχειλίζουν στην Ικαρία», ενώ αναφέρεται και στο χαρακτηριστικό των κατοίκων του νησιού, την μακροζωία. «Ενας Ικαριώτης είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να φτάσει τα 90 χρόνια απ' ότι ένας Αμερικανός, ενώ κατά μέσο όρο οι κάτοικοι ζουν 10 χρόνια περισσότερο απ' οποιονδήποτε Ευρωπαίο», τονίζει ο Moss.
Αναφέρεται μάλιστα και σε μια έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια μια ομάδα από την ιατρική σχολή Αθηνών, που πήγε στο νησί, πήρε αίμα από τους κατοίκους και μελέτησε εκτενώς την καθημερινότητά τους, με στόχο να βρουν την άκρη σχετικά με τη φήμη που ακολουθεί τους κατοίκους.
«Η μαγεία μπορεί να είναι κρυμμένη στα γονίδια τους, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι κάτι σε ότι τρώνε, σε ότι πίνουν ή κάτι στον αέρα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει και τους τουρίστες» γράφει ο Moss, αναζητώντας και αυτός την απάντηση στο μυστικό της μακροζωίας.
Πηγή:www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου