Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εφορία Online φακέλωμα σε καταθέσεις, δάνεια και πιστωτικές κάρτες Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές υπόπτων για φοροδιαφυγή...


Online φακέλωμα σε καταθέσεις, δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Με διαδικασίες - εξπρές και με τη χρήση του ΑΦΜ η Εφορία θα ανοίγει τους λογαριασμούς καταθέσεων, δανείων και πιστωτικών καρτών όλων των φορολογουμένων προκειμένου να διαπιστώνει αν συμφωνούν με τα εισοδήματα που δηλώνουν. 

Η δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, το οποίο θα παρακολουθεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. 
Σ’ αυτό περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις που επιτρέπουν την άμεση κατάσχεση καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. 

Ειδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων: 
τη δημιουργία Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. 
Πρόκειται για μια βάση δεδομένων στην οποία θα αποστέλλονται από τη διατραπεζική εταιρεία Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών - Τειρεσίας ΑΕ εντός 24 ωρών όλα τα στοιχεία λογαριασμών, καταθέσεων, δανείων, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. 
που διατηρούν φορολογούμενοι που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, την Εφορία, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος είτε για φοροδιαφυγή είτε για άλλες παράνομες δραστηριότητες. 

Το Σύστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2013, 
οπότε και θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις ....[...]

η συνέχεια του ενημερωτικού άρθρου ΕΔΩhttp://www.tanea.gr





... πάντα πίστευα καί πιστεύω αυτό πού έλεγε η Γιαγιά μου...
"νά απλώνεις  τά πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει τό πάπλωμα σου"

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΩΡΙΑ...
                                                 ?
Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου