Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στοματικό διάλυμα με γαρίφαλο




Πρόκειται για ένα διάλυμα ιδανικό για ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Η χαρακτηριστική γεύση του γαρίφαλου είναι έντονη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο γαρίφαλου. Αν θέλετε να φτιάξτε μόνη σας το έλαιο, μουσκέψτε μερικά ολόκληρα γαρίφαλα σε ελαιόλαδο από το προηγούμενο βράδυ.
Θα χρειαστείτε:
- 1/4 φλιτζάνι βότκα
              
- 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό

- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι
                   
- 1/4 του γλυκού κανέλα

                                  
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο από γαρίφαλα

               
                    JL
Τρόπος παρασκευής:
Αναμείξτε όλα τα υλικά ώσπου να διαλυθεί καλά το μέλι και βάλτε το υγρό σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Αν βέβαια έχετε χρησιμοποιήσει αλεσμένα γαρίφαλα, σουρώστε πρώτα το υγρό και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι.
Τρόπος εφαρμογής:
Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το εν λόγω διάλυμα, θα βάζετε 4 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι και θα κάνετε στοματικές πλύσεις για 30 δευτερόλεπτα.


                                                                              *τίς φωτό τίς βρήκα από google

                                                                                                                          φ.Ρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου