Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Φακή



Η φακή είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των Κυαμοειδών 
και στην τάξη των Κυαμωδών. 
Καλλιεργείται δε για το μικρό ομώνυμο εδώδιμο σπόρο του, που είναι ένα 
από τα σημαντικότερα όσπρια.




--------------------------------->
http://www.sintagespareas.gr


Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 gr φακες χονδρες
  • 1 κρεμμυδι
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 2 δαφνοφυλλα
  • αλατι-πιπερι
  • ελαιολαδο
  • 2 ντοματες τριμμενες
  • 1 κουταλια πελτε





Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10 λεπτά και πετάμε το νερό.
Βήμα 2
2) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, νεράκι ίσα να τις σκεπάζει και βάζουμε τις φακές.
    Βήμα 4
    4) Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου