Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μπογαλάκια μελιτζάνας....απίθανος μεζές για ουζάκι , κρασάκι ή μπυρίτσα

recipe image

Συστατικά:
5 μελιτζάνες ομοιόμορφες τσακώνικες,
- 200 γραμμάρια τυρί καπνιστό η γραβιέρα Αμφιλοχίας.

- 4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι κομμένες σε φέτες για τοστ.
- 4 ντομάτες ώριμες σφιχτές ψιλοκομμένες.
- 2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά λεπτά φετάκια.
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα.
- 100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι, η κάποιο άλλο μαλακό τυρί η γραβιέρα.
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
- 1/2 κούπα λάδι .
- Αλάτι
- Πιπέρι.

  Οδηγίες :
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τις βάζουμε 
σε μπόλικο νερό με αλάτι.    
Τις στραγγίζουμε τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, 
να ροδίσουν.Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε το καπνιστό τυρί σε μπαστουνάκια.    
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, και προσθέτουμε τις ντομάτες 
τον μαϊντανό, τον δυόσμο,  αλάτι και πιπέρι .   
Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 περίπου λεπτά, να μείνει με το λάδι της.
- Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας βάζουμε μια λεπτή λωρίδα ζαμπόν, 
ένα μπαστουνάκι από τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκι.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ λίγη από την σάλτσα ,τα ρολάκια σε σειρές και 
επάνω σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.    
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, 
ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε για 5 λεπτά να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου