Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ




ΥΛΙΚΑ


(για 12 άτομα)



-1 κολοκύθα 4-5 κιλών στρογγυλή

-250 γρ. κουκουνάρι (περασμένο από το φούρνο)
-800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (λάπα)
-1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί βρασμένη και ψιλοκομμένη


-2 πράσα ψιλοκομμένα
-3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα


-½ κιλό κρασί λευκό
-Χυμό από 4-5 λεμόνια


-1 φλιτζ. τσαγ. ρύζι σπυρωτό
-1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-Λίγο μάραθο τριμμένο


-Πιπέρι χοντρό τριμμένο
-1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι 



Εκτέλεση


1. Αφού πλύνομε την κολοκύθα εξωτερικά πολύ καλά την κόβομε από πάνω αφαιρώντας ένα κομμάτι . Με ένα κουτάλι, καθαρίζομε την κολοκύθα από μέσα, για να βγάλομε όλα τα σπόρια και τις ίνες. 


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνομε το ελαιόλαδο, και σοτάρομε τον κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να «ασπρίσει». 
Αμέσως μετά προσθέτομε την συκωταριά ψιλοκομμένη, αφού πρώτα την έχομε πλύνει με νερό και ξύδι και την έχομε βράσει. 
Την σοτάρομε μαζί με τον κιμά και ρίχνομε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα σοτάρομε όλα μαζί. 
Τέλος, βάζομε το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί και το αφήνομε, μέχρι να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Συμπληρώνομε με το ρύζι,, το κουκουνάρι, τον άνηθο, και το λεμόνι.


3. Πασπαλίζομε το εσωτερικό της κολοκύθας με τον μάραθο και το χοντροκομμένο πιπέρι. Γεμίζομε την κολοκύθα, την κλείνομε με το καπάκι της και την βάζομε σε ένα ταψί. 
Αφού πρώτα την αλείψομε με λάδι και την τυλίξουμε καλά με αλουμινόχαρτο. 
Την ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 250 βαθμού για 1 ώρα) και την αφήνομε στους 250 βαθμούς για ακόμα 1 ½ ώρα και μετά στους 150 βαθμούς για άλλη 1 ½ ώρα.


4. Μόλις βγει από τον φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο 
και την σερβίρομε αμέσως ολόκληρη στο τραπέζι.
 

http://www.mirsini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου