Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σάλτσα ντομάτας στο φούρνο


recipe image
  •   3 κονσερβες ντοματάκια  ολόκληρα στραγγισμένα,  χωρις το ζουμι που εχει η κονσερβα
  •     2 σκορδα φρεσκα κομμενα στη μεση
  •     2 κρεμμυδια κομμενα στα 4
  •     1 κ,σ.  ζαχαρη
  •     λαδι
  •     μετα το ψησιμο θελουμε ακομη αυτα τα υλικα
  •     1|2 ποτηρι ασπρο κρασι
  •     3|4 νερο απο το ιδιο ποτηρι κρασιου
  •     1,κ σ σκονη λαχανικων
  •     Μισο ματσο βασιλικο φρεσκο
  •     2κ,σ.  λαδι
  •     Αλατι,  πιπερι


                                 
  1.     Αναβουμε τον φουρνο στους 190 βαθμους.     Σε ταψι φουρνου βαζουμε λαδοκολλα
  2.     Αφηνουμε τις ντοματες να στραγγισουν λιγο απο τα υγρα τους.
  3.     Κοβουμε τις ντοματες στη μεση, τις βαζουμε στο ταψι, τις πασπαλιζουμε με την ζαχαρη.
  4.     Εβαλα τα 2 σκορδα φρεσκα κομμενα στη μεση και τα κρυμυδια αναμεσα στις ντοματες
  5.     και τα αλειψα με λαδι,    τα εψησα στο φουρνο για 60 λεπτα  ισως και περισοτερο στους 190 βαθμους .
  6. Αν βγαλουν νερο,  πρεπει  να εχει εξατμιστεί στην διαρκεια του ψησιματος. Ψηνουμε μεχρι να ψηθουν καλα και να μαυρισουν λιγο στις ακρες τους και τα κρεμμυδια με τα σκορδα να εχουν ενα χρωμα σκουρο σχεδον μαυρο, βλεπετε τις φωτο που εχω βαλει.
  7.  Τα αφησα να κρυωσου,ν καθαρισα τα σκορδα απο τις φλουδες τους και τα εβαλα στο μπλεντερ.    Ριχνουμε το αλατ-ι πιπερι και 2 κ,σ. λαδι ελιας, φυλλα απο φρεσκο βασιλικο σχεδον μισο ματσο,  μισο ποτηρι ασπρο κρασι μετα εβαλα στο ποτηρι το ιδιο μεχρι στα 3|4 νερο, εβαλα και λιγη σκονη απο λαχανικα ΚΝΟΡ και τα χτυπησα ολα μαζι.
  8.     Βαζουμε την σαλτσα σε βαζακι και την κραταμε σε ψυγειο,  δεν ξερω ποσο, γιατι την φαγαμε σε 4 ημερες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου