- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 5 αβγά.
- Χτυπάμε τους κρόκους σε μεταλλικό σκεύος με:
1/2 φλιτζανιού ζάχαρη και
1/2 φλιτζάνι λιμοντσέλο να αφρατέψουν.
- Τοποθετούμε το σκεύος σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια για πέντε λεπτά.
- Όταν πήξει αρκετά(κάνει σαν κορδέλα όταν πέφτει στην επιφάνεια)
αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με :
το χυμό 6 λεμονιών,
1 φλιτζάνι νερό,
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και
1 φλιτζάνι λιμοντσέλο.
- Χτυπάμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε με το ξύσμα των 6 λεμονιών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά το ζαμπαγιόνε με το μασκαρπόνε και στο τέλος,
*προσθέτουμε *προσεκτικά την μαρέγκα με μια πλαστική σπάτουλα.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, στρώνουμε μια στρώση σε πυρέξ
και από πάνω μια δόση από την κρέμα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
καί αυτό από : http://www.thecookbook.gr
η φωτογραφία από : http://www.fotosearch.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου