Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τιραμισού με ζαμπαλιόνε λιμοντσέλο


                         

- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 5 αβγά. 
- Χτυπάμε τους κρόκους σε μεταλλικό σκεύος με: 
1/2 φλιτζανιού ζάχαρη και 
1/2 φλιτζάνι λιμοντσέλο να αφρατέψουν. 
- Τοποθετούμε το σκεύος σε μπαιν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια για πέντε λεπτά. 
- Όταν πήξει αρκετά(κάνει σαν κορδέλα όταν πέφτει στην επιφάνεια) 
αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 

Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με :
το χυμό 6 λεμονιών, 
1 φλιτζάνι νερό, 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 
1 φλιτζάνι λιμοντσέλο. 

- Χτυπάμε 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε με το ξύσμα των 6 λεμονιών. 
- Χτυπάμε τα ασπράδια με 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. 
- Ανακατεύουμε ελαφρά το ζαμπαγιόνε με το μασκαρπόνε και στο τέλος, 
*προσθέτουμε *προσεκτικά την μαρέγκα με μια πλαστική σπάτουλα. 

- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι, στρώνουμε μια στρώση σε πυρέξ 
και από πάνω μια δόση από την κρέμα. 
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. 
- Βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.


καί αυτό από : http://www.thecookbook.gr

η φωτογραφία από : http://www.fotosearch.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου