Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κοχύλια με σπανάκι και ρικότα


recipe image


Συστατικά :
  • 22 κοχύλια βρασμένα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 2 φέτες προσιούτο ή μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 300 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 4 κ.σ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 3-4 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο
Σάλτσα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλ/νο
  • Μερικά φύλλα φρ. Βασιλικού ή μισό κ.γλ. ξερό
  • Αλατοπίπερο
Οδηγίες



Τον τρόπο βρασίματος του ζυμαρικού, τον δίνω στη συνταγή 
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι, το προσιούτο ή γαλοπούλα και το σπανάκι.
- Προσθέτω το τυρί και αλατοπιπερώνω.
- Γεμίζω τα κοχύλια με ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο καθένα και πασπαλίζω με τυρί παρμεζάνα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτω την ντομάτα και το βασιλικό, βάζω αλατοπίπερο.
- Τοποθετώ τα γεμισμένα κοχύλια πάνω στη σάλτσα, τα σιγοβράζω για 5 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και είναι έτοιμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου