Συστατικά :
- 22 κοχύλια βρασμένα
- 3 κ.σ. λάδι
- 2 φέτες προσιούτο ή μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο
- 300 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 4 κ.σ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 3-4 κ.σ. παρμεζάνα
- Αλατοπίπερο
Σάλτσα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 3 κ.σ. λάδι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλ/νο
- Μερικά φύλλα φρ. Βασιλικού ή μισό κ.γλ. ξερό
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
- Τον τρόπο βρασίματος του ζυμαρικού, τον δίνω στη συνταγή
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω ελαφρά το κρεμμύδι, το προσιούτο ή γαλοπούλα και το σπανάκι.
- Προσθέτω το τυρί και αλατοπιπερώνω.
- Γεμίζω τα κοχύλια με ένα κουταλάκι από τη γέμιση στο καθένα και πασπαλίζω με τυρί παρμεζάνα.
- Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτω την ντομάτα και το βασιλικό, βάζω αλατοπίπερο.
- Τοποθετώ τα γεμισμένα κοχύλια πάνω στη σάλτσα, τα σιγοβράζω για 5 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι και είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου